AVAS va relua de urgenta privatizarea Avioane Craiova

 
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va relua de urgenta privatizarea Avioane Craiova SA prin publicarea unei noi oferte de vânzare, potrivit unui anunt al Autoritatii. Decizia a fost luata ca urmare a expirarii termenului de valabilitate a ofertei pentru Avioane Craiova, fara ca Aero Vodochody sa fi acceptat clauzele contractuale propuse de Autoritate.
 
AVAS precizeaza ca toate informatiile despre starea societatii precum si contractul de vânzare – cumparare au fost parte a caietului de sarcini si au fost cunoscute si acceptate de ofertant inca de la inscrierea in cursa pentru privatizare. AVAS considera ca in cele peste doua luni de negocieri a dat dovada de toata disponibilitatea in dorinta de a finaliza contractul si ca pretentiile companiei Aero Vodochody sunt exagerate.

 
Potrivit reprezentantilor Autoritatii, companie ceha a solicitat garantarea de catre statul român ca, intre data semnarii contractului si data transferului dreptului de proprietate, sa nu intre in faliment, realizarea de catre AVAS, intre data semnarii si data finalizarii a unui program de restructurare, cu disponibilizari colective de personal.
 
De asemenea, compania a solicitat despagubiri pentru ceea ce vor gasi in societate care sa mearga pâna la 50% din pretul oferit. Oferta imbunatatita depusa de investitorul ceh pentru preluarea unui pachet de 80,9778% din capitalul social al SC Avioane Craiova era de 16.327.431,45 euro. Pachetul de actiuni valoreaza 4.114.431,45 euro, iar investitiile pentru dezvoltarea societatii – 8.883.000 euro pentru o perioada de 5 ani. Oferta companiei cehe continea un capital de lucru de 3,3 milioane euro euro, in primele 6 luni de la transferul dreptului de proprietate si investitii de mediu in valoare de 30.000 euro in primul an.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.