Viceprimarul de Iaşi Camelia Gavrilă a demisionat

 
Viceprimarul liberal al municipiului Iaşi Camelia Gavrilă şi-a depus luni (29 septembrie 2008) demisia din funcţie, pe fondul unor disensiuni cu primarul social-democrat Gheorghe Nichita.
Demisia Cameliei Gavrilă a ajuns, luni la prânz, pe biroul secretarului Consiliului Local şi urmează să fie supus plenului Consiliului la următoarea şedinţă.
 
Demisia vine după mai multe luni de tensiuni între echipa social-democrată din Primăria Iaşi şi consilierii PNL.
"Demisionez din funcţie din cauza unor grave probleme de comunicare generate de primarul Gheorghe Nichita, situaţie care nu îmi permite susţinerea şi realizarea, la nivelul executivului, a unor proiecte utile pentru cetăţenii Iaşiului şi pentru dezvoltarea oraşului", precizează Camelia Gavrilă în demisie.
 
Gavrilă a declarat că refuză să fie "viceprimar doar cu numele". "Am ajuns să am un rol decorativ care să mimeze pluralismul politic în administraţia municipiului Iaşi. Mie îmi este clar că Gheorghe Nichita a instaurat dictatura PSD. Orice iniţiativă venind din partea oricărui alt partid este blocată imediat", a declarat, luni, presei, Camelia Gavrilă.
 
De altfel, viceprimarul liberal anunţase încă de la sfârşitul săptămânii trecute că analizează posibilitatea depunerii mandatului său de viceprimar.
"Toată viaţa am avut atitudini tranşante şi consecvente, care să nu îmi trădeze principiile. Nu o să mă schimb acum, de dragul unei funcţii de viceprimar. Le mulţumesc ieşenilor pentru sprijin şi vreau să îi asigur că PNL va continua să vegheze pentru protejarea intereselor lor", a afirmat Gavrilă.
 
De asemenea, ea a dat asigurări că, în calitate de consilier local, va continua să promoveze proiecte utile pentru ieşeni şi pentru o dezvoltare modernă a oraşului.
Camelia Gavrilă candidează pentru un mandat de parlamentar la alegerile din noiembrie, în colegiul 1 din Iaşi.
"Mă simt foarte ataşată de Iaşi şi nu aş accepta ca acest oraş, un simbol naţional al culturii şi istoriei, să nu îşi găsească traseul unei dezvoltări economice, sociale, urbane moderne", a arătat Gavrilă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.