1.112 proiecte depuse la MDLPL pentru evaluare in cadrul POR

 
Un numar de 1.112 proiecte a fost depus pentru evaluare in cadrul Programului Operational Regional la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, in calitate de Autoritate de Management pentru REGIO, se arata intr-un comunicat al MDLPL.
 
Conform datelor prezentate marti (30 septembrie 2008) de ministrul de resort, Laszlo Borbely, au fost depuse 733 proiecte in valoare totala de 2, 081 miliarde euro, din care 1,593 miliarde euro valoarea solicitata. Pâna in prezent, au fost semnate 20 contracte de finantare, in valoare totala de 175,58 milioane euro.
 
„Primul an de implementare a Programului Operational Regional a fost plin de provocari si foarte multa munca. Vreau sa va reamintesc care sunt principiile de baza care stau la baza implementarii cu succes a acestui program: competitivitate, transparenta, parteneriat si solidaritate. Subliniez solidaritatea, pentru ca scopul acestui program este dezvoltarea echilibrata a tuturor regiunilor tarii.
Rolul regiunilor este esential in implementarea programului si consider ca pâna când regiunile nu vor avea si competente administrative, multe probleme vor ramâne nerezolvate. Si de aici ajungem la o alta discutie: strategia de dezvoltare regionala pe termen mediu. Este esentiala pentru a reusi sa cheltuim banii eficient.

Am ambitia ca pâna la sfârsitul mandatului sa pot prezenta Strategia de Dezvoltare a României. Multumesc tuturor celor care au muncit, pentru acest inceput bun, dar sa nu uitam ca implementarea unui program operational nu se masoara numai in numar de proiecte, nu este vizibila pe termen scurt ci mai curând pe termen lung, ca efect asupra beneficiarilor finali”, a declarat ministrul Laszlo Borbely.
 
Programul Operational Regional fost lansat in data de 12 iulie 2007, tot in acest an finalizându-se si documentele aferente implementarii proiectelor. La sfârsitul anului 2007, erau lansate cererile de proiecte pentru domeniile de interventie privind infrastructura de transport (lansare 10 septembrie 2007), investitiile in echipamente pentru situatii de urgenta (lansare 31 octombrie 2007) si axa 6 de asistenta tehnica (august 2007).
 
În prezent, sunt lansate cereri pentru depunerea de proiecte pentru toate domeniile de interventie ale axelor prioritare din cadrul POR, cu exceptia Axei prioritare 1 – Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere.
 
„În ceea ce priveste axa 1, sunt foarte multumit ca am reusit sa imprimam conceptul de dezvoltare policentrica acestui program. Astfel, pe lânga cei 7 poli nationali de crestere si cei 13 poli de dezvoltare urbana, un procent de 30% din fondurile acestei axe este disponibil pentru proiecte integrate realizate de catre orasele mici, proiecte de care sa beneficieze cel putin 10.000 de locuitori” a mai adaugat ministrul Laszlo Borbely. Pâna in prezent, Autoritatea de Management a autorizat plati in valoare de 2,19 milioane euro.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.