CNPR sustine propunerea PD-L de eliminare a contractelor colective de munca

 
Confederatia Nationala a Patronatului Român (CNPR) saluta si sustine propunerea formulata de reprezentantii PD-L privind eliminarea, incepând cu anul 2009, a Contractului de munca la nivel national, se sustine intr-un comunicat de presa al CNPR.
 

CNPR a cerut de mai multi ani adoptarea de catre autoritati a unor masuri care sa permita flexibilizarea pietei fortei de munca din România. De aceea, CNPR apreciaza ca incheierea de contracte de munca la nivel sectorial, de intreprindere si eventual la nivel regional, va spori responsabilitatea administratiilor locale pentru crearea de locuri de munca, implicarea mai puternica a acestora in promovarea formelor adecvate de calificare si recalificare a fortei de munca disponibile.
 
Patronatele sustin necesitatea continuarii implicarii confederatiilor sindicale, reprezentative la nivel national, in negocierile contractelor regionale sau sectoriale, prezenta acestora oferind posibilitatea adoptarii unor documente adecvate la cerintele locale si corelate la nivel national. CNPR considera ca incheierea unor contracte de munca la nivel regional si sectorial vor permite utilizarea mai judicioasa a resurselor umane disponibile pe plan local, cresterea preocuparii administratiilor locale pentru atragerea investitorilor si reducerea pe aceasta cale a decalajelor semnificative ce exista intre diferite regiuni ale tarii.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.