„Palas”ul lui Iulian Dascălu – „un masacru cum probabil Curtea Domnească nu a mai suportat de la invazia tătarilor”

 
Arheologie cu excavatorul – asta sustine consilierul iesean Tiberiu Brailean ca se face in spatele Palatului Culturii. Maretele cladiri care vor face parte din ansamblul Palas sunt ridicate pe un teren incarcat de istorie – pe locul vechii Curti Domnesti.
 
Excavatoare, buldozere, masini de mare tonaj culca la pamant istoria unui oras. Toate aceste monstruozitati se petrec intr-un an deosebit – cand se sarbatoresc 600 de ani de la atestarea documentara a Iasului.
 
Consilierul judetean Tiberiu Brailean, printre putinii politicieni consecventi in problema Palas, a sustinut o conferinta de presa in care a anuntat ca detine 100 de fotografii cu distrugerile care se fac in spatele Palatului Culturii.
 

"Este un masacru cum probabil Curtea Domneasca nu a mai suportat de la invazia tatarilor de la 1214. E vorba despre niste situri arheologice, care sapand au fost descoperite. Conform contractului si legii, ele trebuiau protejate… si din pacate s-a facut arheologie cu buldozerul… Adica, daca e adevarat ce vad eu in pozele astea, acele foste case, pivnite domnesti, tunele de fuga cum aratau ele, nu mai exista… Este vorba de un masacru, un atentat la memoria Iasului, la istoria sa… Si solicit organelor in drept sa clarifice situatia", a declarat Tiberiu Brailean
 
Lucrarile la controversatul proiect Palas au inceput sa se deruleze intr-o lipsa totala de transparenta: in spatele unor garduri inalte, a unor arbusti la fel de inalti, in spatele unor mashuri imense. Reprezentantii lui Iulian Dascalu au promis, la inceput, ca vor permite accesul jurnalistilor pe santier. De aceasta promisiune s-a ales praful.
 
Cei care puteau trage un semnal de alarma, politicientii ieseni, si-au pus ochelari de cal si dopuri in urechi. Intelegem ca sefii PSD, PNL si PD-L inchid ochii mai ales acum, in an electoral, cand au nevoie de sustinere financiara, dar oare procurorii nu intervin pentru ca si ei sunt in prag de campanie electorala?
 
Citește și
1 Comentariu
  1. robert spune

    din pacate se alege praful de acest demers al arheologului …..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.