Primarul din Vaslui propune încălzirea apartamentelor cu reşouri

 
Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a propus marţi (30 septembrie 2008) în cadrul unei conferinţe de presă, ca apartamentele care nu mai pot primi căldură în sistem centralizat, să beneficieze de reşouri plătite din bugetul local.
 
Potrivit primarului, aproximativ 200 de apartamente nu mai pot primi căldură de la societatea de termoficare Termica SA Vaslui, deoarece au rămas scări de bloc cu câte una sau două locuinţe branşate la sistemul centralizat, iar pierderile odată cu furnizarea agentului termic sunt foarte mari."Este mai simplu să cumpărăm reşouri şi să achităm din bugetul local contravaloarea facturilor pentru energia electrică", a declarat Vasile Pavăl.

 
Pe de altă parte, consilierul local Adrian Tighici a propus ca la scările de bloc în care mai sunt foarte puţini abonaţi să se instaleze centrale proprii. Potrivit acestuia, soluţia este mai puţin costisitoare şi ar reduce semnificativ costurile la căldură şi pierderile de pe reţelele de distribuţie.
 
Consilierii locali urmează să analizeze într-o şedinţă extraordinară situaţia societăţii de termoficare din Vaslui şi posibilitatea asigurării căldurii în scările de bloc unde mai sunt puţine apartamente rămase la sistemul centralizat de încălzire.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.