România trebuie sa importe forta de munca in constructii

 
România trebuie sa importe, in acest moment, forta de munca pentru sectorul constructiilor in principal de pe piata asiatica a precizat marti (30 septembrie 2008), Adriana Iftime, director general executiv al Patronatului Societatilor de Constructii, la un seminar de specialitate. „Criza fortei de munca se reflecta atât la nivelul muncitorilor specializati cât mai ales la nivelul inginerilor constructori.
 
Exista in prezent un deficit de peste 700.000 de muncitori pentru constructii iar nivelul de pregatire profesionala a celor ramasi in tara nu este intotdeauna cel mai bun”, a precizat Adriana Iftime. Cu prilejul conferintei „România Construct Real Estate Forum”, dezvoltatorii de proiecte si asociatiile patronale au precizat ca piata imobiliara are nevoie in prezent de o infrastructura la nivel european pentru ca standardele de locuire sa reflecte preturile actuale.
 
Conferinta a pus in discutie teme care au dus la identificarea elementelor care influenteaza cresterea preturilor materialelor de constructii, efectele crizei globale asupra pietei imobiliare românesti si comportamentul consumatorului român pe piata imobiliara. „Criza imobiliara globala are de cele mai multe ori efecte de domino, propagându-se pe toate pietele regionale. În România, efectul nu s-a simtit inca datorita masurilor luate de banci, in special de Banca Centrala a României dar este nevoie de o intelegere aprofundata a fenomenului de catre români”, a precizat Dan Ioan Popp, presedintele companiei imobiliare Impact.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.