Adomniţei: Majorarea salarială pentru profesori blochează investiţiile

 
Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Cristian Adomniţei, susţine că pentru a acoperi majorarea salariilor profesorilor, votată luni (29 septembrie 2008), în plenul Parlamentului, ministerul nu va mai putea acoperi alte cheltuieli de investiţii.
 
Prezent la Iaşi pentru a lua parte la festivitatea de deschidere a anului universitar 2008-2009, ministrul Adomniţei a afirmat că până la sfârşitul anului, suma care trebuie alocată salariilor cadrelor didactice este de 1 miliard de lei, iar pentru anul 2009 – de 1,2 miliarde de euro, cât reprezintă tot bugetul de investiţii al ministerului.
 
Potrivit ministrului, în cazul în care creşterea economică de anul acesta va fi de 9%, atunci se vor putea acoperi majorările salariale pentru cadrele didactice.
Ministrul a atras atenţia, în calitate de politician, că în cazul în care lucrurile rămân aşa cum au fost votate de parlamentari, atunci MECT riscă să nu mai poată face investiţii în repararea clădirilor, în construirea altora noi, în achiziţionarea de microbuze.
 
"Mi-aş dori să avem mai multe resurse. Dacă valoarea ar fi fost mai mare de 400 de lei, am fi obţinut, probabil, un procent mai mare din PIB. Uitaţi-vă în jurul vostru, vedeţi câte lucruri s-au făcut pentru copii şi gândiţi-vă că în timp ce veţi avea pensii mai mari, copiii nu vor avea unde să înveţe", a spus Adomniţei, în discursul său la festivitatea de deschidere a noului an universitar, organizată la Biblioteca Central Universitară.
Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.