Şeful Finanţelor Publice Roman, trimis în judecată de DNA

 
Şeful Administraţiei Finanţelor Publice (AFP) Roman, Ioan Cristian Vicol, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Bacău pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului.
 
Potrivit unui comunicat al DNA remis miercuri (1 octombrie 2008) în acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată, acuzaţi de săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, Florin Gheorghe Bursuc, inspector fiscal, şi Meda Nedea, consilier superior, ambii lucrând la Serviciul de Inspecţie Fiscală al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Neamţ – AFP Roman.
 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, la data de 4 iulie, inculpaţii Meda Nedea şi Florin-Gheorghe Bursuc au pretins de la un denunţător suma de 2.000 lei, pentru ca, în schimb, să nu aplice toate sancţiunile contravenţionale pe care le-au constatat cu ocazia unui control efectuat la firma denunţătorului.
 
De asemenea, la data de 6 septembrie, cei doi inculpaţi au pretins şi primit, de la acelaşi denunţător, suma de 2.000 euro, pentru a soluţiona favorabil o cerere de rambursare de TVA, beneficiară fiind firma denunţătorului.
DNA precizează că, pe 24 iulie, inculpata Nedea a fost prinsă în flagrant delict primind de la denunţător suma solicitată.
 
"Fiind prezent la desfăşurarea procedurii de prindere în flagrant, care s-a derulat la sediul AFP Roman, inculpatul Ioan-Cristian Vicol l-a avertizat prin telefon pe inculpatul Bursuc cu privire la flagrant în scopul de a îngreuna administrarea probelor faţă de acesta", mai susţin anchetatorii.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.