EximBank acorda o garantie de 95,8 milioane lei

 
EximBank a aprobat acordarea unei garantii de 95,8 milioane de lei Complexului Energetic Craiova, aceasta fiind cea mai mare valoare a unei garantii aprobata vreodata de banca, in cei 16 ani de la infiintare,se arata intr-un comunicat al EximBank. Prin aceasta, EximBank garanteaza din fondurile statului un credit pe care Complexul Energetic Craiova, agent economic de importanta nationala, il va folosi pentru sustinerea amplelor lucrari de protectie a mediului.
 
Acordarea acestei garantiei este in acord cu misiunea EximBank de a sprijini investitiile in protectia mediului, printre domeniile pe care banca le sustine cu prioritate fiind, de asemenea, exportul precum si investitiile in infrastructura, dezvoltarea regionala, cercetare-dezvoltare, ocuparea si formarea personalului.
 
Doar de la EximBank, agentii economici pot accesa Creditul cu dobânda subventionata (cu 5 p.p. sub dobânda pietei), Garantia nume si cont stat – in valoare de pâna la 80% din valoarea creditului, indiferent de moneda in care se acceseaza creditul -, Asigurarea riscului de neplata la extern, precum si Asigurarea cursului de schimb valutar – produs ce protejeaza incasarile in euro si dolari din exporturile efectuate impotriva fluctuatiilor nefavorabile ale cursului de schimb, ajutând astfel exportatorii sa faca fata mai usor efectelor actualei crize economice mondiale.
 
În prezent EximBank are o retea formata din 9 sucursale in zonele Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau si Oradea si doua agentii – in Deva si Alba Iulia.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close