Jumatate din persoanele adulte joaca jocuri video

 
Un nou studiu publicat duminica a descoperit ca peste jumatate din americanii cu vârste mai mari de 18 ani joaca jocuri video iar aproximativ unul din cinci adulti joaca zilnic astfel de jocuri, transmite AFP. Potrivit studiului realizat de Pew Internet & American Life Project, 53% din americanii cu vârste intre 18 si 29 de ani, 60% dintre cei cu vârste intre 30 si 49 de ani, 40% dintre cei cu vârste intre 50 si 64 de ani si putin sub 23% dintre cei cu vârsta de peste 65 de ani joaca jocuri video. Aproximativ 21% din cei chestionati au declarat ca joaca jocuri video zilnic sau aproape in fiecare zi.
 
Chiar daca un numar substantial de adulti joaca jocuri video, in continuare cei mai pasionati de jocurile video sunt adolescentii. În total, 97% din adolescentii intervievati au declarat ca joaca jocuri video. Studiul a descoperit ca barbatii sunt mult mai inclinati decât femeile sa joace jocuri video, procentul fiind de 55% in cazul barbatilor si 50% in cazul femeilor. Nivelul de educatie este un predictor pentru interesul unei persoane adulte pentru jocurile video, studiul descoperind ca 57% din cei care au o absolvit facultatea joaca jocuri video, fata de 51% in cazul absolventilor de liceu si 40% pentru cei care au un nivel de educatie mai mic decât liceul.
 
La realizarea studiului, Pew Internet & American Life Project a luat in calcul jocurile video jucate online, pe un computer de tip dessktop sau laptop, o consola de jocuri video, un telefon mobil, un dispozitiv portabil de jocuri sau un echipament de tip handheld organizer. În cazul persoanelor adulte, 28% din cei intervievati au declarat ca prefera sa joace jocuri video pe consolele de jocuri video de tip Xbox, PlayStation sau Wii, 18% prefera telefoanele mobile si 13% dispozitivele portabile de jocuri.
 
În schimb, majoritatea adolescentilor, 89%, au declarat ca prefera consolele de jocuri video. Utilizatorii de Internet sunt mai predispusi sa joace jocuri video decât cei care nu sunt online, studiul descoperind ca 64% din cei care navigheaza pe Internet joaca jocuri video comparativ cu 20% in cazul celor care nu sunt utilizatori de Internet. De asemenea, persoanele adulte care sunt parintii sunt mai predispusi sa joace jocuri video decât cei care nu au copii, 66% din parintii care au copii cu vârste de peste 17 ani declarând ca joaca jocuri video comparativ cu 47 de% din adultii care nu au copii.
 
Adolescentii sunt mult mai inclinati sa joace jocuri video online decât adultii, 76% din adolescenti declarând ca joaca jocuri online fata de 23% in cazul adultilor. Penrtu colectarea datelor privind adolescentii Pew Internet & American Life Project a intervievat 1.102 de subiecti in perioada noiembrie 2007-februarie 2008, iar datele privind adultii au fost strânse in urma intervievarii unui numar cuprins intre 1.063 si 2.054 de subiecti in perioada octombrie 2007-decembrie 2007. Sondajul are o marja de eroare de plus minus 3%.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close