Demisia primarului Boc va fi comunicată premierului Boc

0
 
Prefectul judeţului Cluj, Călin Platon, a emis luni (5 ianuarie 2009) ordinul prin care constată "încetarea de drept a mandatului de primar al municipiului Cluj-Napoca al domnului Emil Boc".
 
Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Cluj, Anca Stănescu, a declarat că ordinul prefectului a fost emis în baza adresei secretarului municipiului Cluj-Napoca privind propunerea de constatare a încetării mandatului de primar al municipiului, urmând ca ordinul respectiv să fie comunicat primului-ministru Emil Boc, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Primăriei şi Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca.
 
Conform legii, tot premierul Emil Boc urmează să stabilească data viitoarelor alegeri care vor avea loc pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, pe care a lăsat-o liberă.
Primul-ministru Emil Boc a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, urmare a incompatibilităţii celor două funcţii pe care le deţinea.
 
După anunţarea demisiei, Consiliul Local Cluj Napoca se va întruni pentru desemnarea ca primar interimar a unuia dintre cei doi viceprimari, Sorin Apostu (PD-L) şi Laszlo Attila (UDMR), urmând ca în termen de trei luni să fie organizate noi alegeri. După toate probabilităţile, Sorin Apostu va fi candidatul PD-L pentru funcţia de primar, deşi nu este exclusă nici candidatura preşedintelui democrat-liberal al Consiliului Judeţean, Alin Tişe.
 
Emil Boc a fost reales în iunie 2008 în funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, cu peste 76% din voturi, iar PD-L a obţinut majoritatea în Consiliul Local. De asemenea, la alegerile parlamentare din noiembrie, PD-L a câştigat în Cluj-Napoca toate cele şase posturi de parlamentari în cele şase colegii uninominale din municipiu.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.