Bonusul de 5% pentru buni-platnici, anulat de Guvernul Boc

 
Guvernul a abrogat pe 30 decembrie 2008 actul normativ care prevedea o bonificaţie de 5% din valoarea obligaţiilor fiscale pentru contribuabilii care achită dările către stat cu cel puţin 10 zile înainte de termenul de plată stabilit şi care acorda o primă de 1000 de euro firmelor care angajează şomeri, anunta gardianul.ro. Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvern modifică şi cotele contribuţiilor pentru asigurările de sănătate, de asigurări sociale şi de şomaj.
 

Din ianuarie 2009, cota de contribuţii pentru asigurările de sănătate datorată de angajat va fi de 5,5% pentru angajat şi de 5,2% pentru angajatori. Potrivit normelor în vigoare, cota este de 6,5% pentru angajat şi de 6% pentru angajator.
Cotele de contribuţii de asigurări sociale vor fi, începând cu ianuarie 2009, de 28% pentru condiţii normale de muncă – din care 9,5% datorate de angajat şi 18,5% de angajator.
 
Pentru condiţii deosebite de muncă, cota va fi de 33%  – din care 9,5% din partea angajatului şi 23,5% de angajator, iar pentru condiţii speciale de muncă – de 38%, din care 9,5% revin angajatului şi 28,5% angajatorului.
Actul normativ aprobat de Guvern precizeaza că în cota de contribuţie individuală la asigurările  sociale este inclusă şi cota de 2,5% aferentă fondurilor de pensii administrate privat.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.