Nici un român nu a părăsit luni Fâşia Gaza

0
 
Nici unul dintre cei 63 de cetăţeni români şi cu dublă cetăţenie (română şi palestiniană) care au solicitat să plece din Fâşia Gaza nu a părăsit zona de conflict în cursul zilei de luni (5 ianuarie 2009), deşi autorităţile israeliene au permis trecerea prin punctul de frontieră Erez, au declarat surse oficiale.
 
O familie de români s-a aflat în primul autocar cu cetăţeni străini, care a fost nevoit luni să se întoarcă din drumul spre Erez în Gaza City din cauza tirurilor cu rachete, au precizat sursele citate, reiterând că românii care au primit autorizaţia de a părăsi Gaza o pot face numai în mod organizat, luând legătura cu Ambasada României la Tel Aviv.
 
Autorităţile române continuă demersurile pe lângă cele israeliene pentru evacuarea românilor din Fâşia Gaza. Pe de altă parte, majoritatea celor care solicitaseră sprijin pentru evacuarea din Fâşia Gaza nu a mai dorit sa plece din zonă.
MAE a informat luni că primul autocar cu cetăţeni străini care au primit acordul autorităţilor israeliene pentru evacuare a ajuns în apropierea punctului de frontieră Erez, însă, din cauza tirurilor cu rachete, a fost nevoit să se întoarcă în Gaza City.
 
Crucea Roşie şi Semiluna Internaţională nu şi-au asumat responsabilitatea continuării călătoriei până la Erez, a precizat un comunicat al MAE.
Ambasada României la Tel Aviv menţine legătura cu cetăţenii români din Fâşia Gaza şi cu autorităţile israeliene în perspectiva continuării acţiunilor de evacuare în funcţie de evoluţia situaţiei în zonă, se arată în comunicat.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.