Cat pot castiga, in 2009, persoanele fizice autorizate

0
 
Directia Generala a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ) Iasi, a comunicat normele de venit pentru persoanele fizice autorizate (PFA), valabile in 2009. Veniturile cele mai mari (de 17.200 lei) vor putea fi incasate de persoanele care activeaza in cadastru-topografie si IT, urmate de cele care deruleaza activitati in amenajari interioare si exterioare  (mozaicari, faiantari, parchetari, zidari, zugravi) si taximetrie (cate 11.300 lei), informeaza ziaruldeiasi.ro.
 
 "Normele anuale de venit pentru contribuabilii care isi desfasoara activitatile individuale fara salariati cum sint confectionerele de flori artificiale si aranjamente de flori artificiale sint fixate la 10.200 lei, in timp ce pentru comertul cu produse agricole si alimentare sau organizarea de activitati distractive in discoteci, distractii populare si zodiac cu papagal normele de venit se ridica la 10.000 lei individual", a precizat Maria completat Taran, purtator de cuvant DGFPJ.
 
Contribuabilii pot opta pentru plata impozitului pe venit in sistem real (16% din venitul net) sau in functie de normele fixe de venit (in functie de venitul net) aferente domeniului de activitate, in a doua varianta nefiind necesara tinerea evidentei contabile. Daca o PFA deruleaza mai multe activitati desemnate, venitul net se stabileste pe baza celei mai ridicate norme de venit pentru respectivele activitati. Conform DGFPJ in judet exista 24.000 de PFA, asociatii si intreprinderi familiale.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.