Proiecte finanţate din fonduri structurale in Regiunea Nord-Est

0
 
Printre primele proiecte care vor fi implementate in Regiunea de Dezvoltare Nord-Est prin accesarea de fonduri nerambursabile se numara înfiinţarea fabricii de procesare a laptelui din comuna Boroaia (jud.Suceava) şi crearea de reţele de IMM-uri, modalitate inovativă de creştere a competitivităţii şi adaptabilităţii IMM-urilor din România, în cadrul proiectului NETIMM, finanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, informează capital.ro.
 
Prin intermediul Fondului European Agricol de Dezvoltare Rurală (FEADR), societatea "Lacto Boroaia" beneficiază de o finanţare de 1,33 milioane de euro şi va construi o capacitate de productie  cu 12 locuri de muncă. Investiţia va asigura producerea anuală a 215 tone caşcaval, 95 tone telemea, 11 tone lapte pasteurizat şi 19 tone de sana şi iaurt, distribuţia produselor urmând să se facă în zona Moldove.
 
Implementarea proiectului NETIMM la nivel naţional beneficiază de fonduri în valoare totală este de 4,16 milioane de euro, din care 4 milioane de euro este finanţarea nerambursabilă. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea şi dezvoltarea culturii antreprenoriale a IMM-urilor din domeniile construcţii, turism şi consultanţă, precum şi a unei reţele tematice – "Angajarea, pregătirea şi menţinerea personalului". Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni şi va fi implementat în parteneriat cu GAB Munchen (Germania).
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.