Simirad ţine la pensia de ambasador

0
 
Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirada amenintat cu demisia in cayul in care prevederile unei ordonante guvernamentatele care il afecteaza in mod direct nu vor fi modificate. Fostul primar pare tentat sa-si pastreze pensia  in detrimentul indemnizatiei primite ca sef al CJ anunta ziaruldeiasi.ro.
 
OUG nr. 230/30.12.2008 exclude cumulul pensiei cu veniturile realizate din exercitarea unei activitati profesionale pentru persoanele care lucreaza in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si nationale, indiferent de modul de finantare. 
 
Vizati sint cei din sistemul public, pensionarii din politie, din armata si magistratii. Decizia Guvernului care  urmareste reducerea cheltuielilor publice pe linia de personal ii obliga pe cei ce intra sub incidenta ordonantei sa opteze pentru pensie sau  veniturile pe care le obtin din exercitarea functiei in termen de 15 zile, adica pina pe 21 ianuarie.
 
"Nu se merita sa muncesc pentru o diferenta de 1.800 de lei. Aceasta suma ar fi cam salariul soferului meu. Cred ca statutul pe care il am trebuie sa imi asigure un anume standard de viata. Daca legea se va aplica in aceasta formula pina pe 21 ianuarie, vor fi afectati si alti alesi locali. Asta este o lege prost conceputa care pur si simplu ma jigneste.
 
Daca statul crede ca imi va lua drepturile, atunci vom avea alegeri anticipate. Pina la alegeri insa, interimatul la CJ va fi asigurat de unul din vicepresedinti. Organizarea alegerilor pentru functia de presedinte la CJ ar costa cel putin 10 miliarde de lei vechi", a declarat Constantin Simirad.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.