Şomeri ieşeni de Parlament

 
Prevederile generoase cu alesii neamului din Statutele de functionare ale Senatului si Camerei Deputatilor i-au determinat pe doi ex-parlamentari de Iasi, Gabriela Nedelcu si Traian Dobre, ramasi "fara coledzi" dupa scrutinul  din 30 noiembrie, sa solicite acordarea  indemnizatiei speciale (de 3 salarii de parlamentar) pe o perioada de 3 luni, informeaza ziaruldeiasi.ro. Reglementarea se refera la fosti parlamentari care nu mai au sursa de venit si viza reintegrarea in viata sociala dupa pierderea calitatii de demnitar.
 
Ignorand bunul-simt cei doi au depus cereri care le-ar facilita incasarea a cate 15.000 Ron, desi niciunul dintre ei nu "a ramas pe drumuri".
Om de afaceri, actionar majoritar la COMAT SA si dealer de masini, Traian Dobre cocheteaza cu top-urile celor mai bogati romani, iar Gabriela Nedelcu si-a reocupat functia de director si profesor la Scoala Speciala Pascani.
 
Textul de lege dezvaluie lipsa de moralitate a ex-reprezentantilor iesenilor in Parlament: "Deputatii si senatorii care nu au mai fost alesi si nici nu beneficiaza de pensie sau de alta sursa de venit beneficiaza in continuare, pe o perioada de cel mult 3 luni, de o indemnizatie tranzitorie din partea Camerei respective", (Art. 41 din Legea privind Statutul deputatilor si senatorilor).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.