Putin i-a transmis preşedintelui Băsescu disponibilitatea Rusiei de a vinde gaze direct României

0
 
Premierul rus, Vladimir Putin, a transmis preşedintelui Traian Băsescu disponibilitatea Rusiei de a vinde direct României întreaga cantitate de gaze naturale pe care o livreză Ukrainei.
"Rusia este dispusă să vândă companiei de stat din România întregul volum de gaze consumat de Ucraina, iar apoi aceasta nu are decât să-l revândă Ucrainei", a spus Putin, într-o întâlnire cu presa străină joi (9 ianuarie 2009) seară.
 
Rusia salută participarea României la proiectul South Stream, care prevede crearea unei noi rute de transport a gazelor în Europa, a arătat, de asemenea, Vladimir Putin, aflat la Novo Ogariovo, reşedinţa sa din afara Moscovei, transmite Rbc.
La întrebarea unui ziarist român, Putin a remarcat că Rusia este de acord să treacă la relaţii directe în domeniul gazelor cu companii de stat din România.
 
Premierul rus chiar l-a rugat pe ziaristul român să transmită preşedintelui României că "Rusia este dispusă să vândă companiei de stat din România întregul volum de gaze consumat de Ucraina, iar apoi aceasta nu are decât să-l revândă Ucrainei".
În prezent, România importă gaze natuale exclusiv din Rusia, prin intermediul mai multor companii precum Imex Oil, Conef, Wintershall.
 
România importă gaze naturale ruseşti prin două puncte, respectiv Isaccea 2 şi Medieşul Aurit. Din debitul total de gaze livrat României, aproximativ 70-75 la sută era livrat prin Isaccea 2 şi restul prin Medieşul Aurit.
Înainte de această criză a gazelor, România importa din Rusia aproximativ 10 milioane metri cubi de gaze naturale pe zi.
Potrivit autorităţilor române, consumul total de gaze naturale din România este de 61,5 milioane metri cubi pe zi, iar populaţia consumă maximum 34 milioane metri cubi de gaze.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.