Televizunile comerciale in vizorul CNA

0
 
Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au analizat in aceasta saptamana calitatea unor emisiuni TV (concursurile interactive, emisiunile cu invitati astrologi si clarvazatori), concluzia decelata in urma dezbaterilor fiind transanta: “înşelătorie cumplită”. Ca prima masura CNA a amendat cu 5.000 de lei Naţional TV şi a somat alte cinci posturi tv (Antena 1, Favorit TV, Prima TV, OTV) – încălcarea legislaţiei audiovizuale, anunta cotidianul.ro.
 
Postul Naţional TV a fost sancţionat pentru "limbaj si gestica violenta a moderatoarei unui concurs interactiv", cu incalcarea art. 101, alin. 7 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "este interzisă solicitarea insistent adresată publicului de a participa la astfel de jocuri şi de concursuri".
 
Departamentul Monitorizare al CNA a sesizat ca tarifele de participare a telespectatorilor la concursurile interactive difuzate de posturile TV mentionate au fost afişate, fara precizarea dacă conţin sau nu TVA. CNA va modifica legislaţia audiovizuala  cu privire la condiţiile de difuzare a concursurilor interactive si va impune transmiterea acestora in intervalul 22:00-6:00.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.