UE sugerează creşterea producţiei de gaz a patru state europene, între care şi România

0
 
Experţi în domeniul energetic din Uniunea Europeană au propus vineri (9 ianuarie 2009) creşterea la maximum a capacităţii de producţie de gaze naturale în Norvegia, Marea Britanie, România şi Polonia, pentru a se compensa sistarea livrărilor de gaze ruseşti către Europa, a anunţat Comisia Europeană.
 
"Grupul de coordonare privind gazul", ce grupează experţi din cele 27 de ţări ale UE, precum şi reprezentanţi ai industriei energetice, a întocmit vineri o listă de măsuri posibile pentru ajutorarea ţărilor cele mai afectate. Aceste măsuri vor fi discutate luni în cursul unei reuniuni extraordinare a miniştrilor energiei din UE.

 
Potrivit AFP, prima măsură constă în creşterea producţiei Norvegiei, Marii Britanii, României şi Poloniei pentru a compensa pierderea de gaz rusesc, până la capacitatea maximă a mijloacelor de producţie şi transport, se arată într-un comunicat al executivului european.
 
Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc vor participa, luni, la Bruxelles, la un dejun de lucru cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso. În cadrul întrevederii, vor fi abordate teme de actualitate ale agendei europene, informează Biroul de Presă al Guvernului. Tot cu acest prilej va fi abordată tema securităţii energetice, mai ales din perspectiva ultimelor evoluţii în furnizarea şi tranzitul de gaze naturale ruseşti către Europa, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.