Gazprom vrea depozit de gaze la Mărgineni-Neamţ

0
 
Compania rusa "Gazprom" si-a manifestat interesul pentru realizarea in parteneriat cu Romgaz a unei mega-capacitati subterane de depozitare a gazelor naturale, locatia vizata fiind situata in localitatea  Margineni (jud.Neamt), la 20 km de Roman, anunta ziarulderoman.ro.
 
Potrivit studiilor de fezabilitate intocmite, realizarea unui depozit cu o capacitate totala de 2 miliarde mc, ar necesita investitii  de 120-258 milioane de euro, in functie de solutia aleasa. Locatia aleasa este un fost zacamint de gaze, cu un volum activ estimat la 500-1000 milioane mc, care ar urma sa fie extins pentru alimentarea cu gaze de catre Gazprom, prin prelungirea conductei Cernauti – Siret (Suceava).
 
In luna iulie 2005, Romgaz si Gazprom au parafat un memorandum care prevede un parteneriat pentru "realizarea unui depozit de inmagazinare subterana a gazelor naturale in perimetrul Margineni – obiectivul Sarmatian IV, stabilirea pasilor care urmeaza sa fie parcursi in vederea indeplinirii obiectivelor comune".
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.