Ordonanta 230/2008, fara nota de fundamentare !

2
 
Actul normativ emis de Guvernul Boc in penultima zi a anului trecut, Ordonanta de Urgenta nr.230, ale carei prevederi interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat si care a bulversat la inceputul anului, un mare numar de pensionari inca activi pe piata muncii, a fost "atat de urgent" redactata incat autorii nu s-au mai incurcat in detalii juridice si i-au omis "Nota de fundamentare", informeaza ziua.ro.
 
La insistentele redactiei cotidianului "Ziua" nota de fundamentare a fost publicata (post-factum) pe site-ul Guvernului abia joi seara (8 ianuarie). Aprobarea unei OUG fara nota de fundamentare si fara nici un fel de studiu asupra impactului economic, financiar sau social, fara consultarea partenerilor sociali, dublata, ulterior, de pasarea responsabilitatii asumarii actului normativ intre Secretariatul General al Guvernului si Ministerul Muncii, a fost nefericit incununata de textul justificativ hilar ("prezentarea situatiei actuale") afisat pe site-ul Executivului.
Citește și
2 Comentarii
  1. Cadru militar spune

    Aceasta OG trebuia data pentru cadrele militare din armata si politie care s-au reangajat in aceleasi ministere pe aceleasi functii. Sunt foarte multe cadre militare care au pensii mici si lucreaza in sistemul public si Companii Nationale pentru a-si intregii veniturile. Cei care lucreaza in Companiile Nationale nu sunt platiti de la bugetul statului. Ordonanta incalca Constitutia Romaniei si Codul Muncii.

  2. SZASZ ANDREI spune

    Am muncit 47 de ani si in 2006 m-am pensionat in 2006 am primit o pensie de 352 de le dupa lege 19/2000.NU puteam sa ma descurc din acesta pensie.La U.A.T. TG MURES m-am prezentat la concurs de admitere pentru un job am reusit lucrez si in prezent acolo .OARE dl BOC VREA SA NE INGROAPA DE VIU .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.