„Fantomele” premierului Boc

0
 
Pentru a corecta "deficientele" de ordin juridic ale avalansei de ordonante de urgenta aruncate romanilor in ultima saptamana din 2008, premierul Boc&co. recurg la formulari care incetoseaza prezentul si viitorul angajatilor si pensionarilor.
 
Solutia de compromis oferita de tandemul Boc – Marian Sarbu (ministrul Muncii) pentru atenuarea electelor OUG 232 "pensie versus salariu", prin "semnarea unor conventii civile" au pus in dificultate institutiile teritoriale cu atributii pe piata muncii, anunta evenimentul.ro.
 
Considerate acum un deceniu, "practici de sustragere de la indatoririle fata de stat", conventiile civile au disparut din Codul Muncii, seful ITM Iasi, George Albulescu aducand precizari:"Noul Cod al Muncii nu conţine absolut nici o prevedere legată de convenţii civile de prestări servicii.area unor convenţii civile.
 
Termenul de  convenţie civilă folosit recent probabil că înlocuieşte termenul de contract civil. Este vorba de un contract între două persoane. Vechile convenţii erau similare unor contracte de muncă".
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.