EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,20 RON
(-0.1%)
GBP
5,45 RON
(-0.57%)
CHF
4,18 RON
(-0.04%)
AUD
2,99 RON
(+0.31%)
CAD
3,16 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(-0.07%)
RUB
0,06 RON
(-0.16%)
ZAR
0,30 RON
(+0.02%)
BRL
1,13 RON
(-0.39%)
CNY
0,62 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.21%)

Geoană l-a mazilit pe ministrul Oprea, din cauza „Vulpii”

0
 
Amenintarea presedintelui PSD, Mircea Geoana privind incalcarea disciplinei de partid prin numirea unilaterala de catre recent investitul ministru, Gabriel Oprea, a secretarilor de stat din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) s-a materializat luni (12 ianuarie 2009) prin retragerea sprijinului politic, decizie validata de Biroul Permanent National al PSD, cazul său urmand sa fie inaintat Comisiei de arbitraj şi integritate morală a PSD cu propunerea de excludere din partid.
 
Lui Oprea i se reproseaza numirea în funcţia de şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI, a chestorului Virgil Ardelean ("Vulpea"), fostul sef al serviciului "Doi si un sfert", acesta nominalizare nefiind optiunea PSD.
 

Mircea Geoană a precizat că PSD va proceda la revocarea tuturor numirilor făcute de Gabriel Oprea. "Este dreptul suveran al unui partid să desemneze sau să revoce unul dintre membrii Guvernului. L-am informat pe primul-ministru că Gabriel Oprea nu avea girul conducerii PSD", a precizat Mircea Geoană. Ambele decizii vor fi validate de Comitetul Executiv Naţional al partidului, "care va fi convocat cât mai curând", urmând ca PSD să facă o nouă propunere pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor si până atunci, interimatul la conducerea MAI va fi asigurat de vicepremierul Dan Nica, a spus Mircea Geoană.
 
In replica, ministrul Gabriel Oprea sustine că a procedat în mod legal la desemnarea secretarilor de stat din MAI, respectiv a chestorului de poliţie Virgil Ardelean într-un post de director în acest minister. ''Am luat act de declaraţia preşedintelui PSD, Mircea Geoană, privind retragerea sprijinului politic. Am fost învestit în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, în urma validării de către Parlament a Guvernului Emil Boc şi a nominalizării mele de către Comitetul Executiv al PSD.
 
Din primul moment, am susţinut că priorităţile mandatului meu vizează interesele românilor şi, implicit, interesul naţional al României: mai multă siguranţă pentru cetăţean, descentralizare şi o administraţie transparentă şi aderarea României la spaţiul Schengen în anul 2011. Am propus premierului Emil Boc numirea unor secretari de stat agreaţi de PSD şi recomandaţi pentru aceste posturi de probitatea lor morală şi profesională'', a argumentat Gabriel Oprea.
loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.