Încă două săptămâni de întrerupere a activităţii la Dacia

0
 
Dacia îşi întrerupe activitatea în perioada 26 ianuarie – 8 februarie, după ce mii de angajaţi ai uzinei s-au întors astăzi (12 ianuarie 2008) la serviciu după o lună de şomaj tehnic, a anunţat realitatea.net. Marţi, angajaţii sunt chemaţi la un miting de amploare, organizat de Sindicatul Automobile Dacia, pentru păstrarea locurilor de muncă din industria constructoare de autoturisme şi menţinerea taxei de poluare.
 

Uzina Dacia a fost nevoită să întrerupă producţia în perioada 11 decembrie 2008 – 11 ianuarie 2009, ca urmare a scăderii pieţei auto din România şi pentru a reduce stocurile. Din data de 12 ianuarie, Dacia va reduce cadenţa de producţie de la 1.360 de vehicule pe zi, la 1.085 vehicule pe zi.
 
Uzina Dacia a mai anunţat că îşi revizuieşte bugetul de investiţii prevăzut pentru anul 2009, de la 250 milioane de euro la 150 milioane de euro.
Muncitorii care au fost în şomaj tehnic au primit 85% din salariul total brut şi tichetele de masă acordate deja în avans pentru luna decembrie. La sfârşitul anului trecut, şi-au pierdut locurile de muncă 620 de angajaţi care aveau contracte cu uzina pe perioadă determinată şi ale căror contracte nu au mai fost reînnoite.
loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.