Ordonanţele lui Boc „dinamitează” salariile directorilor ieşeni

1
 
Seria de ordonante emise de Cabinertul Boc la finele lui 2008 genereaza efecte neplacute, in 2009, printre "victime" numarandu-se si sefii unor institutii subordonate Consiliului Local Iasi, anunta evenimentul.ro.
 
Ordonanta de Urgenţă nr.222/30 decembrie 2008,  limiteaza veniturile directorilor în funcţie de remuneraţia viceprimarilor şi a vicepreşedinţilor de consilii judeţene, pentru a elimina "discrepanţele majore nejustificate existente între salariile personalului de conducere din autorităţile şi instituţiile publice centrale şi locale în raport cu nivelul salariilor personalului de conducere din sectorul bugetar".
 
In spiritul OUG, salariile directorilor din subordinea CL Iasi vor fi limitate la 5500 lei, la nivelul remuneraţiei unui viceprimar. Directorii de la Apa Vital, Termo Service si Salubris sunt printre cei mai "loviti" de masurile lui BOC.
loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. Constantin A spune

    Consider ca este necesara o lege care sa reglementeze sistemul de salarizare al bugetarilor , care poate fi valoarea maxima a venitului prin cumul de functii , sporuri si indemnizatii , trebuie precizat raportul dintre venitul maxim si minim .
    Trebuie de asemenea reglementata problema majorarii veniturilor bugetarilor , in sensul ca majorarea trebuie facuta cu suma fixa , deoarece preturile cresc lafel pentru toate categoriile sociale .
    In cazul majorarii cu procent se face o mare nedreptate , pentru ca veniturile mici primesc cresteri foarte mici care de multe ori nu acopera pretul ca urmare a scumpirii produselor si serviciilor .
    Cu stima , CA

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.