Reţetă „made în Iaşi” pentru a deveni milionar

0
 
Un roman stabilit in Germania, mostenitorul unei teren in intravilanul municipiului se lupta in justitie cu potentul magnat imobiliar Bogdan Cihodaru care vrea sa-l deposedeze de proprietate, primul termen al procesului fiind fixat pentru 21 ianuarie 2009. Miza o reprezinta valoarea de piata a terenului estimata la 5-10 milioane de euro, teren pe care Cihodaru vrea sa-l obtina cu doar 200.000 de euro suma platita cu anticipatie, sustine ieseanul.ro.
 
Nicolae Balutescu  deţine din 2000 o hotărâre a Comisiei Judeţene de Fond Funciar care îi recunoştea dreptul de a primi 19,5 ha. teren ca mostenire, dar nu reusit sa obtina dreptul de proprietate si a apelat la serviciile lui Cihodaru. In 2007, Prefectura a emis titlul de proprietate pentru 2,6 ha. de teren forestier (vândute rapid lui Cihodaru), pentru ca ulterior să fie rezolvată şi problema celor 16,9 ha. rămase, teren pentru care Cihodaru a plătit anticipat suma de (doar) 200.000 de euro, pe baza unui antecontract din 2005.
 
Desi Comisia Judeţeană de Fond Funciar din Prefectura a respins dosarul de retrocedare, Balutescu a intentat proces la Judecatorie si a avut castig de cauza, in octombrie 2008. Prefectura nu a declarat recurs, si mai mult, pe 11 decembrie 2008 a emis titlul de proprietate pentru terenul situat în Galata şi Bucium (15,8 ha. în intravilan si 1,1 ha. în extravilan).
 
Grabit sa intre in posesia terenurilor, Cihodaru l-ar fi invitat pe Băluţescu la notar pentru a transforma antecontractul din 2005 în contract, dar romanul-germanul ar fi refuzat, aşa că pe 23 decembrie 2008 a intentat proces cerand instanţei să pronunţe o sentinţă care să ţină loc de semnarea unui act de vânzare – cumpărare a unui teren de 16,9 ha. in Iasi.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.