Ţintă pentru IMM-uri: 3 luni pentru banii Europei

0
 
Lista de prioritati a ministrului IMM-urilor, Constantin Nita, la debutul unui mandat marcat de efectele severe ale crizei financiare figureaza pentru 2009, atragerea fondurilor europene pentru finantare, reducerea la 3 luni a perioadei de aprobare a proiectelor si simplificarea procedurilor birocratice. Miza implementarii planului minimal de masuri este stimularea accesarii fondurilor de 150 milioane de euro, acordate sectorului IMM-urilor, anunta standard.ro.
 
Pe termen mediu, obiectivul nr.1 al il reprezinta absorbtia integrala, in decurs de 4 ani, a celor 800 de milioane euro, conditie «sine qua non» pentru mentinerea pe piata a micilor intreprinderi in conditiile actuale de piata.
In 2008, IMM-urile locale au reusit sa atraga finantari europene de 60 milioane de euro, principalele obstacole fiind birocratia excesiva si ineficienta autoritatilor cu atributii in accesarea banilor europeni.
 
"Suntem in faza in care calculam drumul critic al accesarii, de la momentul in care se depune dosarul si pana se semneaza contractul de finantare; este vorba despre un interval cuprins intre 6 si 9 luni. Cu un asemenea termen, imi este greu sa cred ca IMM-urile din Romania vor ajunge sa depaseasca o situatie de criza", apreciaza C.Nita.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.