Un acord cu FMI – cea mai proastă soluţie pentru Romania

0
 
Estimarile Ministerului Finantelor privind executia bugetara pe anul 2008 plaseaza deficitul bugetar la peste 5%, situatie care ridica semne de intrebare privind finantarea, iar prin programul asumat, guvernul Boc isi propune un deficit maxim de 2%, solutia  de reducere drastica a cheltuielilor putand genera o reducere a investitiilor, considerate principalul "motor al economiei", informeaza capital.ro.
 
In conjunctura actuala, unii analisti au avansat ca varianta de finantare a deficitului bugetar un acord cu Fondul Monetar International, solutie respinsa categoric de Daniel Daianu, ex-ministru de finante, care o apreciaza drept "cea mai proasta posibil".
 
"Un acord cu FMI nu este oportun in acest moment pentru Romania. In esenta, acest lucru inseamna o reducere drastica a cheltuielilor si o crestere a texelor. Practic, nu mai guvernam noi, ci FMI-ul. Ironic, nu mai trebuie sa facem noi un program, pentru ca ni-l fac ei, iar noi trebuie doar sa executam", a declarat Daianu.
 
Economistul considera oportuna incheierea unui aranjament cu Banca Europeana de Investitii sau cu BERD si chiar cu Comisia Europeana, care ar asigura Romaniei cofinantarea pentru fondurile structurale, fapt care ar putea duce la cresterea investitiilor si, in consecinta, la cresterea economiei romanesti.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.