Vânzările dealerilor auto ieşeni, în colaps

0
 
Din cauza nefiscalizarii importului de masini second-hand si a blocajului creditelor piata auto a inregistrat un regres semnificativ in trimestrul IV din 2008. In plus, efectele crizei financiare şi deprecierea accentuata a cursului leu/euro prefigureaza un «sezon mort» pentru dealerii auto ieseni, sustine flacarais.ro.
 
"Vanzarile de masini noi au inregistrat o diminuare cu 20% a numarului de unitati vandute, in ultima parte a anului comparativ cu 2007", a declarat Bogdan Pitigoi, patronul grupului Tester – Casa Auto Iasi. Reprezentantii firmei Bras, concesionarul Renault sustin ca declinul vanzarilor de profil a inceput in septembrie 2007, iar Servunion, concesionarul Peugeot a raportat reducerea cu 40% a vanzarilor.
 
Caremil Impex, dealerul Dacia-Renault, a comercializat 2.314 unitati Dacia, fata de 2.662 in 2007 si pentru 2009 si-a planificat vanzari de 2.100 de autovehicule, cu 10% mai putine fata de 2008.
Contextul actual ii determina pe concesionarii auto sa se reorienteze spre activitatea de service, si sa mizeze pe mentinerea, taxei auto in varianta Tariceanu (in vigoare din 15 decembrie 2008), care pare sa fi temperat apetitul romanilor pentru masinile second-hand.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.