EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Specialiştii Transgaz aşteaptă intrarea gazelor în România miercuri seara

0
 
Gazele livrate de compania rusă Gazprom vor ajunge în conductele din România miercuri (14 ianuarie 2009) a declarat directorul general al Transgaz, Ioan Rusu.
"Probabil în cursul zilei de mâine vor intra gazele din Rusia. Credem că va fi nevoie de circa 30 de ore pentru a primi gazele ruseşti", a spus Rusu.
 
Acesta estimează că marţi este nevoie de o cantitate mai mare de gaze dinspre Rusia spre Ucraina, din cauză că presiunea din conducte a scăzut, după sistarea livrărilor.
"Cred că acum va fi nevoie de o cantitate mai mare de gaze din Rusia pentru a fi livrate spre Ucraina, pentru că în aceste zile sistemul din Ucraina a fost golit", a explicat directorul general al Transgaz.
 
Gazele naturale ruseşti au nevoie de 36 de ore pentru a ajunge la staţia de la Medieşu Aurit, din judeţul Satu Mare.
Şeful sectorului Transgaz Satu Mare, Dumitru Godâncă, a declarat marţi că deocamdată nu s-a schimbat nimic şi dacă într-adevăr s-au început livrările de gaze se va şti de abia miercuri după-amiaza.
 
"Până mâine după-amiază nu se ştie nimic. Gazul are nevoie de 36 de ore pentru a traversa teritoriul Ucrainei", a spus Godâncă.
Angajaţii staţiei de la Medieşu Aurit sunt în stand-by şi aşteaptă sosirea gazelor de la Gazprom.

 
Gazele ruseşti destinate Europei au ajuns deja în Ucraina, a declarat un purtător de cuvânt al Gazprom, citat de Interfax.
Concernul rus de gaze şi-a reluat marţi, la 07:00 GMT (09:00 ora Bucureştilor) livrările de gaze prin Ucraina către Europa, prin staţia de pompare Sudja (regiunea Kursk).
 
După cum a precizat Direcţia de presă a Gazprom, volumul primei tranşe de gaze la intrarea în sistemul de conducte ucrainean este de 76,6 milioane metri cubi pe zi, dintre care 62,7 milioane de metri cubi vor fi direcţionate, conform contractelor, prin staţia de pompare Orlovka, spre regiunea Balcanilor – România, Bulgaria, iar 13,9 milioane metri cubi – spre Republica Moldova.
 
Observatorii internaţionai au monitorizat intrarea în conducte a primilor metri cubi de gaze.
România importă gaze natuale exclusiv din Rusia, prin intermediul mai multor companii precum Imex Oil, Conef, Wintershall. Importurile sunt realizate prin două puncte, respectiv Isaccea 2 şi Medieşul Aurit. Din debitul total de gaze livrat României, aproximativ 70-75% era livrat prin Isaccea 2 şi restul prin Medieşul Aurit.
 
Înainte de această criză a gazelor, România importa din Rusia aproximativ 10 milioane metri cubi de gaze naturale pe zi.
Livrările de gaze naturale din Rusia au fost sistate miercuri, 7 ianuarie, când a fost oprită şi alimentarea prin punctul Medieşul Auriu, după ce, cu o zi înainte, Gazprom a stopat alimentarea cu gaze prin punctul Isaccea 2.
loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.