Supermarketurile au umflat preturile la legume, fructe si carne

 
Deprecierea accentuata a monedei nationale este speculata de lanturile de supremarket-uri care "fac legea pe piata", si opereaza majorari (aproape) lunare ale preturilor pentru legume si fructe, produse care in perioada noimebrie-martie sunt aprovizionate in 95% din cazuri din import.
In ultima luna, importatorii au scumpit produsele cu 10%, iar marii comercianti au marit adaosul comercial cu15%, ceea ce a condus la cresteri de 20-25% a preturilor produselor la raft, sustine gardianul.ro.

 
Presedintele Sindicatelor din Agricultura si Alimentatie, Stefan Nicolae are explicatii pentru situatia creata: "Suntem dependenti de importuri si nu mai putem controla preturile. Serele romanesti au fost distruse sistematic, nu se investeste in tehnologie, iar sistemul de acordare a subventiilor este defectuos.
In 2008, s-au acordat subventii pentru terenuri agricole cu 1,3 milioane de hectare mai putin decat in 2007, pentru ca primarii au transferat terenurile agricole in terenuri intravilane, pentru interese imobiliare".
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.