Aproape 80% din firmele din Ungaria, afectate de criza economică

 
Circa 78% din companiile care îşi desfăşoară activitatea în Ungaria au resimţit impactul crizei economice globale, iar 38% dintre acestea nu au nici cel mai vag plan de depăşire a recesiunii, scrie miercuri (14 ianuarie 2009) cotidianul ungar de afaceri Napi Gazdasag, potrivit unui sondaj – relatează MTI.
 
Compania ungară de Logistică şi de Inventariere (MLKBT), a interogat peste 100 de manageri de afaceri în legătură cu efectele crizei asupra companiei şi cu aşteptările lor. 9% au realizat că se apropie o recesiune din al doilea trimestru al anului 2008 şi 20% în al treilea trimestru. Jumătate dintre ei au văzut primele semne ale recesiunii abia în ultimele trei luni ale anului trecut.
 
Numai 4% dintre respondenţi se aşteaptă ca depresiunea economică să nu le afecteze compania, în timp ce alţi 17% sunt de părere că impactul crizei asupra companiei lor se va vedea cu oarecare întârziere.
 
Trei sferturi dintre manageri aşteaptă o cădere a vânzărilor şi 38% se tem de apariţia problemelor de lichiditate. Un sfert dintre conducătorii de afaceri intervievaţi au semnalat dificultăţi în planificarea strategică.
Studiul MLKBT a relevat că sectorul alimentar şi industria farmaceutică au rămas în general neafectate de criză.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.