Cum pot fi obţinute fonduri europene de 8 mil. euro pentru un proiect IT

 
Cu finantare partiala din Fonduri Structurale prin Programul Operational Sectorial – Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) Axa III – Tehnologia informatiei si comunicatiilor, aplicabil atat pentru sectorul public, cat si pentru cel privat, compania RomSoft Rm.Valcea, furnizor de solutii software si de servicii de integrare IT, va realiza doua centre de date, valoarea investitiei ridicandu-se la 10 mil.euro.
 
Centrele de recuperare a datelor in caz de dezastre vor fi situate in zone protejate de calamitati din Rm.Valcea si Bran si vor fi date in folosinta la finalul anului 2009, respectiv luna iunie 2010.  

Programul POS – CCE urmareste cresterea competivitatii intreprinderilor romanesti si reducerea decalajelor fata de UE, cu obiectiv-tinta atingerea 55% din valoarea medie a productivitatii UE, pana in 2015, precizeaza zf.ro.
 
Pentru accesarea fondurilor, intr-o prima etapa, verificarile au vizat incadrarea firmei in criteriile de eligibilitate si ulterior, cu concursul unei firme de consultanta, analizele au evaluat eligibilitatea proiectului si estimarea cheltuielilor de autofinantare. Etapa urmatoare a inclus depunerea proiectului si promovarea celor 5 etape de verificari din cadrul procesului de evaluare si in final verdictul "eligibil".
 
"Este primul program de acest gen la care aplicam, iar UE va finanta pana la 80% din valoarea proiectului", a declarat Claudia Ursateanu, director general si actionar unic al RomSoft.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.