Solutie pentru industria textilelor: relocarea in Macedonia

0
Maria Grapini, proprietarul grupului de firme „Pasmatex” si, totodata, presedintele Federatiei Patronale a Industriei Usoare (FEPAIUS), a gasit solutia de “fuga” din fata valului de falimente care ameninta industria textilelor. Colacul de salvare a fost gasit, dupa cate se pare, in Macedonia:
 
"Pe partea de tesatorie, oferta primita de la statul macedonean este mai mult decat atractiva, in urma analizei costurilor pe care le-as avea.
Preturile la utilitati – electricitate, gaze, apa – sunt la o treime fata de cele din Romania,
salariile sunt la jumatate fata de cele pe care le platesc in tara, iar statul acorda facilitati care determina ca piata lor sa fie una extrem de atractiva.
Daca imi mut productia acolo, timp de zece ani voi fi scutita de impozitul pe profit si, tot zece ani, salariul minim va fi acoperit de statul macedonean”, a declarat pentru Business Standard Maria Grapini.
 
“Mai am o singura chestiune de rezolvat inainte de a lua decizia finala, si anume resursa umana. Inca nu stiu daca acolo voi gasi oameni specializati in intretinerea si mentenanta utilajelor pe care lucram la Pasmatex”, a adaugat Grapini.
 
 
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.