V. Ardelean a demisionat de la şefia DGIPI

0
 
Chestorul general de poliţie Virgil Ardelean şi-a depus demisia miercuri (14 ianuarie 2009) din fruntea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), funcţie în care fusese numit de fostul ministru al Administraţiei şi Internelor Gabriel Oprea, în urmă cu cinci zile.
Potrivit unor surse din MAI, cererea de demisie a lui Virgil Ardelean, care a mai deţinut şefia DGIPI în perioada 1998-2007, urmează să fie prezentată ministrului interimar al Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, prezent miercuri după-amiază la o reuniune a conducerii PSD, la Snagov.
 
Numirea lui Virgil Ardelean în fruntea DGIPI a creat nemulţumiri în rândul conducerii social-democrate, fapt pentru care Gabriel Oprea şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor.
Oprea a fost acuzat de conducerea social-democraţilor că "a încălcat deliberat, în ultimele zile, disciplina de partid" cu privire la procedura de numire a secretarilor de stat din MAI, respectiv a lui Virgil Ardelean în funcţia de şef al DGIPI, "aceste propuneri neavând girul PSD".
 
"Biroul Permanent Naţional a adoptat, cu o largă majoritate şi cu două abţineri, retragerea sprijinului politic pentru Gabriel Oprea, urmând ca PSD să facă o nouă propunere pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor.
Ţinând cont de gestul grav de indisciplină afişat de Gabriel Oprea, în ultimele zile, BPN al PSD a avansat propunerea către Comisia de arbitraj şi integritate a partidului ca Gabriel Oprea să fie exclus din PSD. Sunt decizii severe, dar este mai cinstit ca, la început de drum, acolo unde există o regulă aceasta să fie respectată. Sunt convins că vom găsi un înlocuitor capabil", a spus luni Mircea Geoană.
 
El a precizat că PSD va proceda la revocarea tuturor numirilor făcute de Gabriel Oprea.
"O parte dintre aceste numiri probabil că vor fi reconfirmate, dar dorim să intrăm într-un mecanism ordonat şi predictibil", a argumentat Geoană.
De asemenea, preşedintele PSD a anunţat, miercuri, înaintea unei reuniuni informale, la Snagov, că ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, va stabili o conducere interimară a acestei instituţii.
 
Geoană a anunţat, totodată, că Virgil Ardelean va fi schimbat din funcţia de şef al DGIPI.
"Vom stabili o conducere interimară la MAI. (…) Virgil Ardelean nu rămâne la direcţia respectivă", a precizat liderul social-democraţilor.
În ceea ce priveşte secretarii de stat de la MAI, Geoană a precizat că "unii dintre colegii propuşi iniţial vor fi reconfirmaţi, dar vor fi şi alte propuneri".
 
Preşedintele PSD a reafirmat că noul candidat pentru conducerea MAI va fi validat "cât mai repede de Comitetul Executiv Naţional".
"Cred că, până cel târziu vineri, propunerile noastre vor fi finalizate şi transmise premierului", a spus Mircea Geoană.
El a anunţat că, în cursul săptămânii viitoare, îi va invita la o discuţie pe toţi colegii de partid care vor fi desemnaţi în structuri executive, urmând să aibă loc, ulterior, şi o discuţie cu parlamentarii PSD.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.