Flămânzi, oraşul cu 1.000 de căruţe

 
Efectele politicii de urbanizare fortata a mediului rural initiata de N. Ceausescu in anii '80, cand comunele mai rasarite ale tarii au fost transformate in "orase agro-industriale" nu au reusit sa schimbe perceptia locuitorilor de bastina ai zonei Flamanzi (Botosani) situata, in prezent la granita de Est a Uniunii Europene.
 

Ca o confirmare a faptului ca modernizarea a pierdut competitia cu specificul local, autoritatile locale avand partea lor de vina, la Flamanzi, "oras" cu 12.500 de locuitori, traversat de drumul european E 58, care leaga Botosani de Iasi, platitorii de taxe si impozite sunt mai numerosi la categoria carute (peste 1000 de contribuabili), fata de cei din categoria autoturisme (746), sustine monitorulbt.ro.
 
Nota de "oras ecologic" este subliniata de realitatea ca in Flamanzi nu exista un service auto, dar functioneaza 3 potcovarii, iar termenul "parcari" este pentru resedinta de judet. Primărita Paraschiva Viciriuca vrea sa impuna totusi o transformare: "O să-i obligăm pe oameni să-şi vopsească gardurile şi să-şi îngrijească faţa casei. Dacă e drum european, să arătăm şi noi ca o localitate europeană".
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.