Mini-cronica unui mare eşec – „Iaşi 600”

 
Desi Primaria Iasi si-a propus sarbatorirea cu fast a jubileului aniversarii a 600 de ani de atestare documentara a orasului prin initierea Programului "Iasi 600", promovarea pe plan intern si international, precum si manifestarile propriu-zise nu au iesit din coordonatele unor evenimente de interes local. Edilii orasului se considera "multumiti", dupa ce au cheltuit 7 milioane lei pentru peste 130 de evenimente, lansari de carte, tiparituri, concerte, festivaluri, informeaza ziaruldeiasi.ro.
 

Intr-o analiza succinta a eforturilor organizatorice ale Primariei, Cosmin Coman, director executiv in cadrul institutiei a declarat cu satisfactie: "Cu aceeasi suma pe care a cheltuit-o Bucurestiul pentru seara de Revelion, noi am reusit sa organizam evenimente un an intreg. La inceput am avut propuneri de proiecte in valoare de 11 milioane lei. Am sperat ca vom primi bani si de la Guvern, pe baza solicitarilor trimise. Nu a fost asa. Am avut la dispozitie doar fonduri de la bugetul local. Ne-am incadrat in acele fonduri".
 
Programul "Iasi 600" s-a dorit o replica la programul "Sibiu 2007" si urma sa includa 154 de proiecte, din peste 250 de dosare de finantare depuse de diferite asociatii, institutii culturale si organizatii neguvernamentale. Rezultatele pot fi incadrate fara teama de a gresi la categoria "ESEC".
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.