EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Ministerul Mediului publica azi lista furnizorilor pentru Casa verde

1

Ministerul Mediului a anuntat ca va publica astazi lista instalatorilor validati de Asociatia Fondului pentru Mediu. Odata facuta publica aceasta lista, romanii vor putea sa se inscrie la unul din instalatorii validati de AFM, primul pas pentru a-si instala sisteme de incalzire cu energie ''verde''.

Atentie! Inscrierea unui beneficiar nu se poate face pe listele mai multor instalatori validati (in ideea ca, in acest fel, are siguranta ca va beneficia de program). Înscrierea la mai multi instalatori validati constituie o încalcare a regulilor programului si se sanctioneaza cu excluderea din program. 

In functie de gradul de complexitate, costul unui sistem de încalzire pe baza energiilor regenerabile poate începe de la 3.000 -4.000 euro. Administratia Fondului Pentru Mediu va sustine financiar 90% din costurile unui astfel de sistem, dar nu mai mult de 25.000 RON.

Suma pe care o va asigura Adminstratia Fondului pentru Mediu este nerambursabila, insa aceasta nu va trece prin mainile beneficiarului, ci va fi virata de catre AFM direct în contul de trezorerie al instalatorului validat, dupa ce sistemul  de incalzire a fost instalat în locuinta beneficiarului.

Ghidul CASA VERDE cuprinde pasii care trebuie parcursi pentru inscrierea in acest program si poate fi descarcat de aici

Programul, derulat de ministrul Mediului presupune finantarea persoanelor fizice pentru proiecte de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana sau alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului.
 

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. david simona spune

    sper ca acest program sa fie accesibil pentru toata lumea ,nu doar pentru cei cu relatii

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.