Medicii din Bucium au „explodat” când au aflat preţurile detectoarelor de gaz

 
Medicilor rezidenti din Iasi care s-au mutat in trim.IV 2008, in blocurile construite prin programul ANL, in zona Bucium, conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) a tinut sa le faca un cadou de "casa noua", prin trimiterea de adrese care mentioneaza obligativitatea "procurarii si montarii detectoarelor de gaz de la firma SC Teoval SRL, suma de plata fiind 7,5 milioane lei".
 
"Investitia" ar urma sa fie recuperata de medicii rezidenti de la viitorii chiriasi, dupa expirarea contractului de inchiriere, situatie care ii transforma pe actualii locatari ai blocurilor ANL in creditori ai DSP Iasi, pentru o durata de citiva ani, sustine ziaruldeiasi.ro.
 

Directorul DSP Iasi, Mihnea Hurmuzache, paseaza responsabilitatea demersului la E.ON Gaz,  pretinzand ca firma "Teoval" a fost recomandata de furnizoriul de gaze, informatie "corectata" de surse din DSP, care sustin ca firma a obtinut dreptul de instalare a senzorilor de gaz, pentru ca a executat bransamentele blocurilor la reteau de gaz.
Tinerii medici se declara revoltati de metodele DSP de a impune alegerea furnizorului de produse si servicii, pe piata existand produse mai ieftine, compatibile cu veniturile medii de 10 milioane lei realizate.
 
Un comunicat de presa al E.ON Gaz nu a limpezit problema, precizand doar ca detectoarele pot fi achizitionate de la orice "magazin sau de la firme specializate in comercializarea aparatelor alimentate cu gaze naturale".
Legislatia in vigoare nu prevede (deocamdata) sanctiuni pentru cei care nu-si monteaza senzori de gaz. In Bucium au fost construite 11 blocuri ANL cu un total 164 de apartamente, firma "Teoval" confirmand montarea detectoarelor de gaz la 3 blocuri.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.