Programul Casa Verde, lăsat în stand-by

Casa Verde s-a uscat. Aceasta ar putea fi concluzia exprimata de ministrul Nicolae Nemirschi la briefingul de presa sustinut joi, 15 ianuarie 2009, la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Românii care se pregateau să-şi ia generatoare solare sau eoliene subventionate au aşteptat ziua de 16 ianuarie 2009, dată la care guvernanţii anunţaseră că vor publica lista "instalatorilor validati". Acesta era deja al treilea termen avansat, după  ce programul suferise două amânări.

Numai că ministrul Mediului s-a "sucit", noua versiune fiind aceea că "Nu avem repartizarea banilor. Vă spun clar că din punctul meu de vedere nu a fost suficient de bine gândit acest plan. Nu putem prezenta acum lista  pentru ca programul nu poate fi inca aplicat", a explicat Nemirschi.

Potrivit acestuia, guvernul va decide, in sedinta de azi (16 ianuarie 2008) , daca programul va fi mentinut, modificat, sau anulat. "Opinia mea", a spus ministrul, "este ca ghidul de aplicare a programului trebuie sa fie revizuit. Cat poate sa dureze? O luna?"

O analiză detaliată, publicată de site-ul Hotnews, arată capitolele la care programul "Casa Verde" păcătuieşte grav.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.