EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,19 RON
(-0.01%)
GBP
5,48 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.85%)
CAD
3,18 RON
(-0.02%)
BGN
2,43 RON
(-0.1%)
RUB
0,06 RON
(-0.38%)
ZAR
0,30 RON
(-0.33%)
BRL
1,11 RON
(+1.15%)
CNY
0,62 RON
(-0.02%)
INR
0,06 RON
(-0.02%)

Sistem european de colectare a deşeurilor, în zona Gura Humorului

0
 
Proiectul "Sistem de colectare selectivã si amenajare statie de transfer pentru deseuri în zona Gura Humorului (jud. Suceava)", finantat prin programul PHARE – "Coeziune Economica si Sociala" (CES) 2004, in scopul modernizarii elementelor de infrastructurã de mediu din domeniul gestionãrii deseurilor urbane/comunale, în vederea cresterii gradului de reciclare si valorificare a deseurilor, si a îmbunãtãtirii nivelului de protectie a mediului înconjurãtor, va fi finalizat in cursul trim I 2009.
 
Cu o valoare totala de 1.034.443 Euro, proiectul este implementat in cadrul unui parteneriat care reuneste Consiliile Locale din orasele Gura Humorului si Frasin si din comunele Ostra, Stulpicani, Valea Moldovei si CJ Suceava.
 
Grupul-tintã al proiectului este reprezentat de populatia localitãtilor partenere si de agentii economici, pentru care a fost desfãsuratã o campanie de informare cu scopul dezvoltãrii unei atitudini responsabile fatã de mediul înconjurãtor. Cele patru fractiuni de deseuri pe care se realizeazã colectarea selectivã sunt: hârtie/carton, plastic/recipiente PET, sticlã, deseuri menajere biodegradabile.
 

Pentru atingerea scopului propus s-au derulat urmãtoarele activitãti: constructia a 116 puncte de colectare selectivã si a unei statii de transfer, achizitionarea a 2728 de europubele, a 490 de eurocontainere, a 2 mijloace de transport autocompactoare pentru colectarea selectivã a deseurilor, si achizitionarea de echipamente pentru procesarea deseurilor în statia de transfer.
 
Campania de informare si constientizare a prevãzut realizarea unei serii de materiale informative pentru cetãteni: brosuri, pliante, materiale promotionale, distribuite cu scopul informãrii si participãrii active la protejarea mediului înconjurãtor. A fost realizatã si o campanie media constând în difuzarea a douã spoturi radio si publicarea unei machete de presã la nivel local si regional.
În urma implementãrii proiectului si a desfãsurãrii campaniei de informare, se asteaptã urmãtoarele rezultate:
 
¤ Colectarea a 100% din deseurile generate;
¤ Reducerea cantitãtii de deseuri colectate în amestec in zona tintã de la 99,9% din totalul deseurilor colectate, la 24,5%
¤ Cresterea cantitãtii de deseuri colectate selectiv în zona tintã, de la 0,1% la 75,5%;
¤ Renuntarea la depozitarea finalã a deseurilor în depozite fãrã autorizatie în zona tintã;
¤ Cresterea cantitãtii anuale de deseuri reciclabile (hârtie/carton, sticlã si plastice) colectate/sortate în vederea valorificãrii, de la 0,1% la 38% din cantitatea de deseuri colectate.
 
Datoritã diversificãrii economice generate de cresterea coeficientului de valorificare a deseurilor reciclabile vor apãrea noi locuri de muncã, se vor crea conditii noi de dezvoltare economicã si socialã, va creste interesul investitorilor si va creste nivelul de trai al populatiei din zona tintã prin ralierea la normele si procedurile europene.
loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.