Moldovenii au luat credite de 25 miliarde lei !

0
 
Un recent raport al Bancii Nationale indica faptul ca locuitorii celei mai sarace regiuni a tarii, au luat cele mai consistente credite, cumularea acestora conducand la o suma exorbitanta, de 25 de miliarde!! Recesiunea economica, care a antrenat dezechilibre pe piata monetara, a condus la majorarea exploziva a ratelor la banci. Aproape 100 de botosaneni scandalizati de „explozia” ratelor au făcut reclamaţii la Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, dar inspectorii OPC au recomandat, pentru viitor, mare atentie la clauzele din contracte, sustine adevarul.ro.
 
O parte din iesenii care au luat credite in lei, au semnalat ca in ultimele doua luni, dobanzile, aproape ca s-au dublat, situatie care face, in multe cazuri, imposibila respectarea graficului de returnare a imprumuturilor. Tot mai multi moldoveni datori la banci sugereaza "renuntarea la leu" ca masura care sa atenueze "socul" devalorizarii abrupte a monedei nationale.
 
Cum prognoza Bancii Nationale plaseaza momentul trecerii la moneda unica in orizontul de asteptare al anului 2014, rabdarea multor moldoveni va fi greu pusa la incercare.
O ierarhie alcatuita pe baza raportului BNR, dupa criteriul valorii creditului care revine fiecarui locuitor din judetele Moldovei are in frunte Iasul (cu 7.454 lei/loc), urmat de Galaţi (6.665 lei/loc), Bacău (5.039 lei/loc), Suceava (4.956 lei/loc), Neamţ ( 4.650 lei/loc), Botoşani (4.199 lei/loc), Vrancea (4.167 lei/loc) si Vaslui (4.047 lei/loc).
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.