70 milioane de euro, deficitul comercial al Iaşului

0
 
In primele 11 luni ale anului 2008, productia industriala a judetului Iasi a scazut cu 4,6% comparativ cu perioada similara a anului 2007, cele mai afectate domenii fiind cele ale industriei prelucratoare si ale energiei electrice si termice, gaze si apa.
 
Volumul productiei industriei prelucratoate s-a diminuat cu 4,1%, iar cel al energiei electrice, termice si gazelor cu 8,4%. Cifra de afaceri din industrie s-a majorat in prerioada mentionata cu 0,5%, fata de 2007, cresterea fiind sustinuta in special de sectorul metalurgic, informeaza flacarais.ro.
 
In acest context, exporturile comerciale au totalizat 250 milioane de euro, in timp ce valoarea importurilor s-a ridicat la 425,7 milioane de euro. Deficitul comercial de 176 milioane de euro a fost mai mare cu 70 milioane euro fata de perioada similara a anului 2007.
 
Sectoarele de activitate care au sustinut exporturile sunt comertul cu produsele din metal, textilele, masinile, echipamentele si mijloacele de transport, produsele vegetale, produsele alimentare si bauturile. Importurile au vizat masinile, echipamentele, mijloacele de transport, produsele alimentare, bauturile, tutunul, produsele chimice si textile.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.