Economia nemţeană, în picaj

 
Activitatea economica din judetul Neamt, in primele 11 luni ale anului 2008, este caracterizata de scaderea productiei industriale si a cifrei de afaceri a agentilor economici si de gradul redus de atragere a investitiiilor straine.
 

Productia industriala realizata in luna noiembrie 2008 a inregistrat o scadere cu 5,7% fata de cea realizata in luna anterioara, scaderi semnificative de productie fiind inregistrate in industria metalurgica, in domeniul energiei electrice si termice, in domeniul fabricarii altor produse din minerale nemetalice, precum si in domeniul fabricarii substantelor si produselor chimice, sustine ziaruldeiasi.ro.
 
Productia a crescut in industria alimentara, a bauturilor si tutunului, in domeniul fabricarii lemnului si produselor din lemn, precum si in domeniul fabricarii produselor textile.
Comparativ cu luna noiembrie 2007, productia industriala realizata in noiembrie 2008 a fost mai mica cu 17,2%. Si cifra de afaceri realizata in noiembrie 2008 de firmele nemtene a fost cu 4,1% mai mica, fata de luna octombrie. In luna noiembrie, conform Registrului Comertului au fost infiintate (doar) 3 firme cu participare straina, valoarea capitalui social subscris fiind de 5.800 lei.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.