Liviu Dragnea, votat în unanimitate de CExN pentru portofoliul Internelor

0
 
Membrii Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat (PSD) l-au votat luni (19 ianuarie 2009) în unanimitate, pe Liviu Dragnea pentru ocuparea funcţiei de ministru al Administraţiei şi Internelor, a anunţat vicepremierul Dan Nica.
"A existat un vot unanim al CExN pentru Liviu Dragnea", a declarat Dan Nica.
Dragnea fusese propus, anterior, de Biroul Permanent Naţional pentru acest post.
Liviu Nicolae Dragnea s-a născut la 28 octombrie 1962, în comuna Gratia, judeţul Teleorman.
 
Este licenţiat al Facultăţii de Transporturi – secţia autovehicule rutiere a Institutului Politehnic Bucureşti (1981-1987). A urmat un curs de specializare, în luna iulie 1997, la Şcoala de Înalte Studii Administrative din Roma.
A lucrat ca inginer auto, şef atelier mecanic la IUGTC Craiova, între anii 1987 şi 1990. A fost manager de firmă privată în perioada 1990-1996.
 
Membru al Partidului Democrat; vicepreşedinte al PD – filiala Turnu Măgurele, între octombrie 1995 şi martie 1996, şi al Organizaţiei judeţene Teleorman. Director de campanie electorală la alegerile locale şi generale din 1996.
A fost consilier local al municipiului Turnu Măgurele, funcţie deţinută între 2 iunie şi 23 decembrie 1996. Din 23 decembrie 1996 până în anul 2000 a ocupat postul de prefect al judeţului Teleorman. Este preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman începând cu 17 iunie 2000.
 
După alegerile din 2000 s-a înscris în PSD, a devenit preşedintele Uniunii Consiliilor Judeţene din România, iar după alegerile din 2004 şi-a păstrat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Reales ca preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman în urma scrutinului local din iunie 2008.
 
În 2005, a obţinut funcţia de vicepreşedinte al PSD. La 7 iulie 2008, Liviu Dragnea a fost numit coordonator al filialei Giurgiu a PSD, iar la 11 iulie a fost desemnat la Consiliul Naţional Comun al PSD şi PC pentru a se ocupa de prezentarea ofertei electorale pe probleme de reformă, administraţie şi descentralizare.
 
La 18 decembrie a fost ales de Comitetului Executiv Naţional al PSD în funcţia de coordonator al grupului de miniştri social-democraţi din Guvernul Boc, cu rolul de a păstra legătura de la nivelul conducerii partidului cu echipa de miniştri ai PSD.
Este membru fondator al Asociaţiei Patronale Teleorman. Vorbeşte fluent limbile engleză şi franceză.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.