Parcul Industrial Iaşi, proiect în căutarea locaţiei

 
Zestrea parcurilor industriale din Regiunea Economica de Dezvoltare Nord-Est s-ar putea îmbogati cu o noua investitie in domeniu, in urma votului favorabil acordat proiectului initiat de deputatul PD-L Tiberiu Brailean, in sedinta Consiliului Judetean Iasi din 22 ianuarie 2009.
 

Promovarea proiectului "Parcul Industrial Iaşi" este justificata de interesul manifestat de investitori straini care in ultimii doi ani au solicitat autoritatilor locale terenuri de 20-200 ha pentru lansarea de afaceri in judet.  Spaţiul ar urma sa fie utilizat la dezvoltarea industriei prelucrătoare, a afacerilor financiar-bancare, a activităţilor de consultanţă, de proiectare şi cercetare-dezvoltare, sustine ziaruldeiasi.ro.
 
Initiatorul proiectului a propus ca amplasament platforma CUG si ca variante de rezerva zona Dancu (108 ha, cu acces la utilitati si acces la la CF si DJ 249A) si Tomesti (80 ha, cu facilitati de racordare la utilitati si acces la DN Iasi-Raducaneni – Albita). Crearea in viitorul parc a unui incubator de afaceri ar permite accesarea de fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, in valoare de 100.000-1,5 milioane de euro.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.