Dobânzile la creditul Dexia subţiază bugetul Primăriei Iaşi

0
 
Contractat in 2007, creditul Dexia, in valoare de 2.000 de miliarde, pentru finantarea proiectelor de modernizare initiate de primarul Gheorghe Nichita, va scoate din bugetul local sume cu 10-15% mai mari, datorita tendintei de crestere a dobanzilor anuale. In conditiile platii la trimestru a dobanzilor si a recalcularii la semestru, dobanda anuala de 7,6 miliarde lei vechi, este in prezent de 7,6 miliarde de lei, dar ar putea ajunge la 8,6 mld, in luna august, sustine 7est.ro.
 
"Ce stim sigur este ca vom plati in plus. Estimarile noastre arata un plus de 10-15%", a declarat Victorel Lupu, seful Directiei Publice de Finante Locale Iasi. Sumele din creditul Dexia au inceput sa fie retrase anul trecut, in primavara si, dupa epuizarea a 1.000 de miliarde de lei, Primaria a emis obligatiuni municipale de aceasta valoare, care au fost vandute unor firme si persoane fizice, ca metoda de economisire a banilor, cu dobanda.
 
Ulterior, Primaria a accesat si partea a doua a creditului, iar la expirarea celor 1.000 de miliarde va emite o noua transa de obligatiuni. Obligatiunile sunt scadente in transe, incepand cu 15 februarie 2012, de la acea data Primaria urmans sa plateasca si dobanzile la obligatiuni municipale, si sumele investite initial de firme.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.