„Trofeul calităţii în construcţii – 2004” agaţă de gâtul lui Nastase un nou dosar penal

 
Ex-premierul Adrian Nastase si-a mai adaugat un dosar penal in salba de procese cu care s-a procopsit după pierderea puterii de catre PSD, in noiembrie 2004. Potrivit rechizitorului DNA, în cursul anului electoral 2004, Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), sub conducerea Irinei Jianu, a iniţiat organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calităţii în construcţii".
 
În realitate, sustin procurorii, simpozionul reprezenta un cadru în care, prin instituirea unor taxe de participare, se masca strângerea unor sume de bani pentru campania electorală prezidenţială a lui Adrian Năstase. Taxele de participare ar fi fost de 5 milioane de lei vechi pentru persoane fizice şi 15 milioane de lei vechi pentru persoane juridice, anunta gandul.info.

 
Banii strânşi din taxe, în valoare de 67.463.972.430 ROL ar fi trebuit, potrivit legii, să se constituie venituri la bugetul ISC care era instituţie publica. In sarcina lui Nastase a fost retinuta folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.
 
Irina Jianu, fost inspector general de stat în cadrul ISC, este acuzată, printre altele, de infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual la Legea contabilităţii.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.